Johannes Hansen blogg: Från botten till toppen

Från botten till toppen

Du behöver inte ha ätit smulor till frukost, haft en knarkande morsa eller en frånvarande idiot till farsa för att säga att du har gjort en resa från botten till toppen. För att få fira som en nyrik hip-hop-stjärna.

För botten finns i alla klasser. Förorter, ledningsrum och på takterasser med utsikt över hela universum. Botten är ett passivt tillstånd, kvävd av omgivningens röster, avgrundsdjup smärta elller en långvarig känsla av hopplöshet.

Lämnad, skadad, ensam eller ledsen. Du kan känna botten, fylld med olycka, oavsett hur stor pool du har eller hur många anställda som dina bolag betalar en lön till. Oavsett hur lite du har eller hur lite du tycker att du behöver. Botten är lika mycket att känna tomhet oavsett vad du uppnår. Att inte vilja fortsätta. Att inte vilja leva.

Det viktiga är att du kan övervinna sjukdomens handikapp. Du kan övervinna misshandeln och manipulationen. Du kan sätta gränser, stå upp för dig själv – kämpa trots att det tar emot och långsamt låta din själ lysa igenom. Ta sikte framåt oavsett din historia.

Du kan bli starkare, vara modig, beslutsam, bli smartare och med tiden sådär självlysande och…du är framför allt inte ensam. Det finns hopp för ett bra liv oavsett dina förutsättningar. Något som är värt att jobba hårt för. Ett liv på dina villkor. För det är vad vi alla önskar. Och då spelar det ingen roll var du börjar.

Har du gått från botten till toppen känslomässigt så är du en vinnare – och den här texten är mitt sätt att hylla dig!

 

Vill du få ännu fler verktyg för att bli mentalt starkare?

Då ska du ta med dig dina vänner och komma på nästa Open Session.

Johannes Hansen är Sveriges främsta mentala rådgivare och jobbar dagligen med flera av våra största stjärnor inom sport, musik och näringsliv. Han är författare till böckerna Fuck Your Fears och Tough Love, och har talat inför över 150 000 personer.

Säkra dina biljetter till Johannes Hansen Live - Open Session